JERKY'S originál příchuť Sladko-kyselá

Originální české sušené hovězí maso, ideální jako zdravá výživa s využitím nejen pro sportovce, ale také výborná pochoutka k pivu a vínu. Jedinečná receptura. "Jednou ochutnáte, pak už nikdy neodoláte".

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 008 007 Zvolte variantu
235 Kč 135 Kč od 135 Kč –4 % –11 % až –11 % 225 Kč 120 Kč od 120 Kč
JEMNE CHILLI 100g přední část
Tip
235 Kč 135 Kč od 135 Kč –4 % –11 % až –11 %

JERKY'S - originální české hovězí sušené maso

Jerky, případně sušené maso, můžeme na českém trhu vídat již několik let. Kam však sahá historie sušeného masa? Kde se vlastně samotný pojem "jerky" vzal a jak dlouho si mohou na oblíbené delikatese lidé pochutnávat po celém světě?

Nejprve samotný název pro sušené maso. Původ označení není žádnou záhadou, pojem "jerky" se objevil v jazyku zvaném "Kečuánština", jež byla řečí pradávných Inků. Ti pochoutku označovali jako "ch'arki", což přímo doslova znamená v překladu "sušené maso". Tento název se pak vlivem americké kultury v průběhu desítek let přeměnil na současnou aktuální formu.

Samotný objev sušeného masa lidem umožnil zcela změnit způsob spotřeby bílkovin - nejenže maso díky úpravě vydrželo mnohem déle, ale také bylo snadno přenosné a bylo vždy koncentrovanou energií potřebnou pro dlouhé cesty. Samotné Jerky je možné v zásadě dělat prakticky z jakéhokoliv druhu masa. My máme pro vás v naší nabídce hovězí masa s jedinečnými recepturami.

Historie Jerky sahá až do 16. století.

Několik zdrojů tvrdí, že sušením masa začali Indiáni při zpracování ulovených bizonů. Jiné prameny píší, že s Jerky začali Kečuové již v průběhu 16. století.
Ať už je původ jakýkoliv, tak staletími osvědčený způsob úpravy masa se přenášel z jedné generace na druhou.

Složení hovězího masa

Hovězím masem v užším slova smyslu se myslí příčně pruhovaná svalovina, k ní přiléhající tkáně (kosti, tuková tkáň, pojivo, a to včetně nervové tkáně a krevních a mízních cév). Nejdůležitější a nejhodnotnější částí masa je svalová tkáň.Jeho jakost je dána jemností svalových vláken, obsahem tuku a jeho typem, podílem svalové tkáně a dalšími faktory.

Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí. Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7-6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku.

Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2.

 

Nutriční hodnoty: 

Nutriční hodnoty ve 100g činí:

  • 75-80 bílkovin,
  • 1 gram sacharidů,
  • 4 gramy tuku (max),
  • 1 gram soli.

SLOŽENÍ:

  • Hovězí maso,
  • sojová omáčka,
  • mořská jodovaná sůl,
  • sušený česnek,
  • worchester,
  • olivový olej.

 

Důležité upozornění:

Trvanlivost sušeného masa je min. 6 měsíců. Po otevření spotřebujte do tří dnů. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení